Het gebruik van lasers als richtmiddel is toegestaan, mits ze voldoen aan de eisen die daarvoor gesteld worden. In het veiligheidsreglement staat het volgende daarover:

  1. Eisen aan lasers 
  2. Het gebruik van lasers als richtmiddel is toegestaan onder de volgende voorwaarden: enkel lasers van maximaal 1mW (klasse 1 en klasse 2) zijn toegestaan (niet toegestaan: 1M, 2M) en
  3. Lasers dienen te zijn voorzien van een correct en onbeschadigd CE-label aangaande de laserklasse of
  4. lasers dienen te zijn voorzien van een correct en onbeschadigd NABV-label aangaande de laserklasse.

 

Leden kunnen hun lasers kosteloos laten testen op het Nationaal Airsoft Centrum van de NABV. Indien de laser een kracht heeft van maximaal 1mW zal daarop een label worden aangebracht waaruit blijkt dat de laser is goedgekeurd en zonder gevaar gebruikt kan worden.

Het is ook mogelijk om lasers aan te schaffen bij partners van de NABV die zelf tests uitvoeren met geijkte apparatuur. Die lasers zijn voorzien van een herkenbaar logo dat in de laser is gegraveerd én een serienummer.

Overleg vóór je een laser gebruikt tijdens een skirm met de organisatie of dit wordt toegestaan. Lasers zijn niet op alle velden toegestaan. Dat je richtmiddel voldoet aan de veiligheidseisen, betekent niet automatisch dat het ook mag worden gebruikt bij elk event.